SpiralFrog aloitti toimintansa

Kaarlo Räihä
17. syyskuuta, 2007 9:21

Kauan odotettu SpiralFrog-musiikkipalvelu on päässyt vihdoin ja viimein ulos beta-testauksesta ja palvelu on lopulta avattu tavallisille kuluttajille.
SpiralFrog tarjoaa kuluttajille ilmaista musiikkia yli 800 000 kappaleen verran ja palvelun kulut rahoitetaan sivuston mainoksilla. Musiikin ohella sivustolta löytyy myös musiikkivideoita ja käyttäjät voivat ladata kappaleet ja videot omalle koneelleen ja siirtää ne myös Microsoftin DRM-suojauksia tukeviin mediasoittimiin ja matkapuhelimiin.
Kaikki palvelun kautta ladatut kappaleet ja videot ovat DRM-suojattuja WMA- tai WMV-tiedostoja, jonka vuoksi palvelun käyttöä varten pitää tietokoneelta löytyä Windows Media Player -soitin. Sisällön kuuntelu ja katseluoikeudet ovat voimassa kuukauden ajan ja käyttäjä voi uudistaa nämä oikeudet kirjautumalla sivustolle vähintään kerran kuukaudessa.
Tunnetuista levy-yhtiöistä on mukana Universal Music Group, jonka artisteihin lukeutuvat mm. Gwen Stefani, Rihanna, Eminem ja Luciano Pavarotti. Mukana on myös materiaalia pieniltä levy-yhtiöiltä ja SpiralFrogin perustaja Joe Mohen lupasi, että muutaman kuukauden sisällä palvelun kautta löytyy yli 2 miljoonaa musiikkikappaletta.
Palvelu toimii tällä hetkellä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mutta palvelun toimintaa on tarkoitus laajentaa myös muualle, joten toivottavasti myös suomalaiset pääsevät pian käyttämään palvelua.
Lähteet:
CNET News
Wired

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.