New Line Cinema julkaisee teräväpiirtoelokuvia

Kaarlo Räihä
15. syyskuuta, 2007 7:59

Warnerin tytäryhtiönä tunnettu elokuvastudio New Line Cinema on ilmoittanut julkaisevansa elokuvia sekä Blu-ray- että HD DVD -levyillä.
New Line Cineman ensimmäinen teräväpiirtojulkaisu on vuoden 2007 versio Hairspray-elokuvasta. Elokuvan Blu-ray-versio tulee myyntiin Yhdysvalloissa marraskuun 20. päivä samaan aikaan elokuvan DVD-julkaisun kanssa. HD DVD -versio ilmaantuu myyntiin vuoden 2008 alkupuolella, mutta sen tarkkaa julkaisupäivää ei ole vielä paljastettu.
Syy Blu-ray- ja HD DVD -versioiden eriäville julkaisuille on formaattien eroissa, sillä HD DVD -elokuvien kanssa ei voi käyttää aluekoodeja toisin kuin Blu-ray-elokuvissa. Ongelmana on elokuvien julkaisu, sillä New Line Cinema ei itse jakele elokuviaan, vaan elokuvien jakelun hoitavat yleensä eri tahot eri puolilla maapalloa. Tämän vuoksi osa HD DVD -elokuvista voidaan julkaista vasta, kun kaikkien markkina-alueiden julkaisu on tapahtunut. Rajoitus ei koske kaikki elokuvia, joten osa New Line Cineman elokuvista julkaistaan samaan aikaan Blu-ray-, HD DVD- ja DVD-formaateissa.
New Line Cineman markkinoinnista vastaava Matt Lasorsa totesi, ettei formaattien välinen sota ole vielä ratkennut, jonka vuoksi New Line Cinema seuraa emoyhtiö Warnerin strategiaa ja julkaisee teräväpiirtoelokuvat molemmissa formaateissa.
Itse Hairspray-elokuvan kaikki versiot sisältävät runsaasti extroja ja tämän lisäksi sekä HD DVD- että Blu-ray-versiot hyödyntävät molempien formaattien uusia interaktiivisia ominaisuuksia Behind the Beat -videokommenttiraidan muodossa, jota voi katsella samaan aikaan itse elokuvan kanssa.
Lähde:
High-Def Digest

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.