Ilmainen työkalu iPhonen SIM-lukituksen poistamiseen

Kaarlo Räihä
12. syyskuuta, 2007 11:47

Viime kuussa useat tahot ilmoittivat tuovansa myyntiin ohjelmia, joiden avulla Applen iPhone-matkapuhelimen saa hyväksymään minkä tahansa SIM-kortin. Nyt internetiin on ilmaantunut iPhone Dev Team -ryhmän avoimen lähdekoodin ohjelma, jonka avulla iPhonen SIM-lukituksen saa pois päältä ohjelmallisesti.
iUnlock-ohjelma ei ole suunnattu aivan kaikille, sillä sen käyttöä varten pitää iPhoneen siirtää erillisellä ohjelma joitain tiedostoja ja tämän lisäksi iUnlock pitää käynnistää puhelimessa SSH-ohjelman avulla. iUnlockista on kuitenkin luvattu julkaista helppokäyttöisempi versio, jonka avulla tavallinen kuluttaja saisi haluamansa SIM-kortin käyttöön iPhonen kanssa, eikä hänen tällöin tarvitse tyytyä AT&T-liittymään.
iUnlockia vaivaavat kuitenkin samat pienet ongelmat kuin muitakin vastaavia ohjelmia. Suurin ongelma on puhelimen YouTube-sovellus, joka ei toimi suoraan SIM-lukituksen purkamisen jälkeen, vaan käyttäjän on käytettävä erillistä ohjelmaa, jotta YouTuben videoihin pääsee jälleen käsiksi puhelimen kautta.
Puhelimen ohjelmiston voi myös palauttaa alkuperäiseen tilaansa, ilman pelkoa SIM-lukituksen aktivoinnista. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan tietoa siitä, voiko Apple aktivoida SIM-lukituksen tulevilla ohjelmistopäivityksillä. iPhone ei kuitenkaan osaa päivittää ohjelmistoaan itse, joten kuluttajilla ei ole pelkoa siitä, että puhelin lakkaisi toimimasta automaattisesti tapahtuvan firmware-päivityksen takia.
Lähteet:
Engadget
Gizmodo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.