DVB-T2 valmiiksi ensi vuoden puolella

Kaarlo Räihä
12. syyskuuta, 2007 15:04

Eri DVB-standardien kehityksestä vastaava DVB Group on kertonut DVB-T2-määritysten valmistuvan ensi vuoden alkupuolella.
Maanpäällisissä digi-TV-lähetyksissä käytettävän DVB-T:n seuraajaksi tarkoitettu DVB-T2 on DVB Groupin Peter MacAvockin mukaan kokonaan uusi standardi. MacAvock sanoo, että DVB-T2 tulee mullistamaan digitaalisten TV-lähetysten jakelun maanpäällisessä lähetysverkossa ja tähän ei olisi pystytty, jos vanhaa DVB-T:tä olisi vain hieman säädetty ja parannettu.
MacAvock ei paljastanut tarkemmin minkä tekniikoiden päälle DVB-T2 rakentuu, koska mitään ei ole lyöty vielä lukkoon, mutta MacAvock mainitsi, että kaikkea mahdollista tutkitaan. MacAvock sanoi EE Times -lehdelle, että tunnelma on kuin Pandoran lipas avattaisiin uudelleen. DVB Group on tutkinut vaihtoehtoina mm. hajaspektritekniikoita, useamman kantoaallon OFDM-modulointia ja Kiinassa käyttöön tulevaa DMB-TH-tekniikka.
DVB-T2:n tarkoituksena on tarjota parasta mahdollista tekniikka verkko-operaattoreille. Uuden tekniikan tärkein hyöty tavalliselle kuluttajalle on mahdollisuus teräväpiirtolähetysten katseluun, sillä nykyinen DVB-T ei ole kovin hyvä ratkaisu teräväpiirtolähetyksiin. DVB-T2 vaatii kuitenkin uudet digisovittimet, mutta toistaiseksi kuluttajilla ei ole kiirettä, sillä MacAvock arvioi ensimmäisten DVB-T2-laitteiden saapuvan markkinoille vuoden 2009 lopulla tai vuoden 2010 alussa.
Lähteet:
Prosessori
EE Times

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.