BBC:n ohjelmistoa Xbox Live Marketplacelle

Kaarlo Räihä
11. syyskuuta, 2007 10:56

Microsoftin Xbox Live Marketplacen videokaupan pitäisi rantautua Eurooppaan vielä tämän vuoden aikana ja monet ovat pohtineet sitä, mitä sisältöä eurooppalaisille kuluttajille tarjotaan.
The Times -lehden mukaan Microsoftin kelkkaan Euroopassa olisi tulossa ainakin BBC. Microsoftin Ross Honey sanoi, että Microsoft on neuvotellut useiden eurooppalaisten TV-yhtiöiden ja mediajättien kanssa, jotta eurooppalaiset kuluttajat pääsisivät käsiksi oman maansa TV-ohjelmistoon, kun videoiden myynti aloitetaan Xbox Live Marketplacen kautta Euroopassa. Honeyn mukaan BBC:n sisältö kiinnostaa erityisesti sen takia, koska BBC on tehnyt useita teräväpiirtotuotantoja, kuten suositun Planet Earth -sarjan.
Microsoft työskentelee tällä hetkellä aktiivisesti, jotta kuluttajat pääsisivät alusta asti seuraamaan sisältöä mahdollisimman laajalta skaalalta. Yhdysvalloissa tapahtuneen lanseerauksen yhteydessä elokuvia ja TV-sarjoja oli ostettavissa yli 1 000 tunnin edestä ja tarjonta on kasvanut tasaisesti tämän jälkeen.
Uuden sisällön lisäksi monen eurooppalaiset ovat odottaneet pääsyä yhdysvaltalaisten TV-sarjojen teräväpiirtoversioihin, mutta tällä hetkellä ei ole vielä varmuutta Eurooppaan ilmaantuvista TV-sarjoista. Toinen kiinnostava asia ovat tekstitykset ja dubbaus, sillä molemmat ovat monelle eurooppalaiselle tärkeässä roolissa, kun televisiosta seurataan ulkomaisia TV-sarjoja ja elokuvia.
Toistaiseksi Microsoft ei ole paljastanut, milloin eurooppalaiset pääsevät kaupan pariin ja myös palvelun hintataso Euroopassa on vielä kysymysmerkki.
Lähteet:
Times Online
eFluxMedia

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.