SanDisk esitteli kilpailijan iPod Nanolle

Kaarlo Räihä
10. syyskuuta, 2007 14:43

Flash-muisteista ja kannettavista mediasoittimista tunnettu SanDisk on julkaissut kilpailijan Applen uudelle iPod Nano -soittimelle. SanDiskin uutuus kulkee Sansa View -nimellä ja se kilpailee Nanon kanssa niin ominaisuuksiensa kuin hintansa puolesta.
Sansa View -soittimesta tulee myyntiin kaksi versiota, joista toisessa muistia on vakiona 16 gigatavua ja toisessa 8 gigatavua. Kummankin soittimien muistia voi laajentaa jopa 8 gigatavun microSD-muistikortilla, jos soittimen oma muisti ei ole tarpeeksi tilava omaan käyttöön.
Soittimen mediaominaisuudet ovat kokeneet huomattavia parannuksia SanDiskin aikaisempiin soittimiin verrattuna, sillä uutukaisessa on 2,4-tuuman 320x240-resoluution LCD-näyttö, jonka avulla voi katsella WMV- ja MP4-videotiedostoja sekä JPEG-kuvia. Soittimen mukana tulee SanDiskin oma Sansa Media Converter -ohjelma, jolla yhteensopimattomat videotiedostot (esim. DivX-tiedostot) voi muuntaa sopivaan formaattiin.
Audion puolella tuetaan MP3-, WAV- ja WMA-tiedostoja. Myös DRM-suojatut WMA-tiedostot toistuvat soittimessa. Soittimesta löytyy myös FM-radio ja sisäänrakennettu mikrofoni audion tallentamista varten.
Ladattavan akun pitäisi toistaa musiikkia 35 tuntia yhdellä latauksella ja videota vastaavasti 7 tuntia. Kokoa soittimella on 10,9 x 5,0 x 0,9 cm ja painoa 82 grammaa. 16 gigan muistilla varustetun soittimen suositushinta Yhdysvalloissa tulee olemaan noin 200 dollaria ja 8 gigatavun mallin puolestaan noin 150 dollaria. Soitin tulee Yhdysvaltojen markkinoille lokakuussa ja muiden markkina-alueiden pitäisi seurata pian perässä.

Lähteet:
Gizmodo
SanDisk (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.