Maksukanavat näkyviin antennitalouksille

Lauri Jämsä
10. syyskuuta, 2007 18:58

Antennitaloudet eri puolilla Suomea pääsevät nauttimaan syksyn ja ensi kevään aikana maksukanavista tasavertaisemmin, kun C- ja E-kanavapakettien peittoalue laajenee uusien täytelähettimien ansiosta.
Täytelähettimien asentamisen jälkeen C-kanavanippu näkyy noin 95 prosentissa antennitalouksista. Kyseiseinen kanavapaketti sisältää Canal plus -elokuvakanavia sekä urheilukanavia.
Kanavanippu E leviää myös suunnitelmien mukaan, jolloin ensi keväänä sen on määrä näkyä noin 85 prosentilla antennitalouksista. E-nippu avattiin kuun alussa ja se sisältää Discvovery Channelin, Eurosportin, KinoTV:n, MTV3 Faktan, Music Televisionin, Nickelodeonin, SVT Europan ja Big Brother 12/7 -kanavan.
"Myös maksullisten kanavanippujen näkyvyys laajenee jatkuvasti, vaikka niillä ei olekaan valtakunnallisten televisiokanavien tapaan velvollisuutta laajaan näkyvyyteen", kertoo Digitan myynti- ja markkinointijohtaja Jaakko Harno.
Vaikka täytelähettimet laajentavat maksukanavanippujen näkyvyysaluetta, ei varsinkaan E-kanavanippu tule olemaan ainakaan vielä kaikkien antennikotien ulottuvilla. Kanavat näkyvät kuitenkin kaapeliverkossa niilläkin alueilla, joilla E-nippu ei vielä toimi.
Lisäkuluja antennitalouksille?
Kaapelitelevisioliitto on varoittanut antennikiinteistöjä mahdollisista lisäkuluista, joita voi ilmetä Euroopan unionin radiotaajuuksien uusjaon jälkeen. Suomeakin mahdollisesti koskevat taajuusmuutokset lisäävät antennivastaanoton vaatimuksia ja tulevat mahdollisesti aiheuttamaan lisäinvestointeja antennitalouksissa. Kaapelitelevisioyhtiöt pitävät verkkonsa kunnossa itse, joten kaapelikiinteistöillä ei ole tarvetta investoida uusiin laitteisiin tai antenneihin.
Kaapelitelevisioliiton mukaan E-kanavanipun vastaanotossa ilmenneet ongelmat eivät koske kaapelitelevisioverkkotalouksia.

Lähteet:
MTV3
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.