3G iPhone Eurooppaan?

Kaarlo Räihä
9. syyskuuta, 2007 8:40

Applen iPhone-matkapuhelin on saanut paljon huomiota mediassa ja puhelin on myös myynyt hyvin Yhdysvalloissa. Puhelimen osittain puutteelliset ominaisuudet ovat kuitenkin saaneet negatiivista palautetta monelta kriitikolta ja erityisesti 3G-tuen puute on herättänyt keskustelua. Nyt näyttää siltä, että iPhonesta on tulossa lähiaikoina myyntiin uusi versio, jossa on myös 3G-tuki.
Ensimmäiset huhua vahvistavat tiedot ilmaantuivat loppuviikosta, kun Nokian Yhdysvalloissa oikeuteen haastanut InterDigital ilmoitti allekirjoittaneensa Applen kanssa 7-vuotisen sopimuksen, jonka myötä Apple pääsee käsiksi yrityksen 2G- ja 3G-ratkaisuihin.
Toinen huhua vahvistava tieto on Saksassa toimivan matkapuhelinoperaattori T-Mobilen internetiin vuotanut mainos, jossa iPhonen kerrotaan tulevan myyntiin 12. päivä marraskuuta. Mainoksessa mainitaan 16 gigatavun tallennustilalla varustettu iPhone, josta löytyy tuki sekä UMTS- että HSDPA-verkoille.
Aikaisemmin FT Deutschland -lehti uutisoi, että T-Mobile saisi Saksassa yksinoikeuden iPhonejen kauppaamiseen. Toistaiseksi tietoa ei ole vahvistanut Apple eikä T-Mobile, mutta tällä hetkellä näyttää kohtuullisen varmalta, että T-Mobile aloittaa iPhone-puhelimien kauppaamisen Saksassa.
Uuden iPhonen hinnaksi mainos kertoo 499 euroa, jonka lisäksi kuluttajan pitää hankkia itselleen noin 50-70 euron kuukausimaksulla varustettu 3G-kytkysopimus. Puhelimen hankkiminen tapahtuu vastaavasti myös Yhdysvalloissa, jossa operaattorina toimii AT&T.
Tällä hetkellä ei ole tietoa rantautuuko 3G-tuella varustettu uutukainen myös Yhdysvaltoihin. Applen tällä viikolla antama hinnanalennus voisi kuitenkin viitata siihen, että Apple olisi tuomassa 3G-versiota mallistonsa lippulaivaksi myös Yhdysvaltoihin.
Lähteet:
Reuters
Electronista

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.