Apple korvaa 100 dollaria iPhonen ostajille

Kaarlo Räihä
7. syyskuuta, 2007 7:31

Applen keskiviikkoinen ilmoitus iPhonen hinnanalennuksesta ei ole miellyttänyt kaikkia, sillä 200 dollarin hinnanalennus on huomattava menetys niille, jotka ovat ostaneet puhelimensa aikaisemmin.
Applelle tulvi paljon vihaisia yhteydenottoja, joiden valossa Apple on päättänyt korvata asiakkailleen osan heidän menetyksistään. Applen toimitusjohtaja Steve Jobs julkaisi asian tiimoilta avoimen kirjeen, jossa hän pyytää anteeksi niiltä kuluttajilta, jotka tuntevat olonsa petetyksi hinnanlaskun takia. Jobs sanoo, että Apple antaa jokaiselle aikaisemmalla ja samalla kalliimmalla hinnalla iPhonen ostaneelle kuluttajalle 100 dollarin lahjakortin, jonka voi käyttää Applen myymälöissä tai verkkokaupassa.
Apple julkaisee ensi viikolla tarkemmat tiedot siitä, miten iPhonen omistajat saavat lahjakorttinsa.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tuotteen hinnanalennus vaikuttaa takautuvasti tuotteen hankkineisiin asiakkaisiin. Vuonna 2002 Microsoft laski Xbox-pelikonsolin hintaa ja tarjosi samalla vanhoille Xboxin omistajille tämän takia ilmaiseksi kaksi heidän valitsemaansa peliä ja yhden lisäohjaimen.
Jobs huomioi kuitenkin kirjeessään, että edelläkävijät maksavat hankkimistaan tuotteista aina ylimääräistä ja maailmassa tulee aina olemaan ihmisiä, jotka ostavat tuotteensa vääränä päivänä ja tämän vuoksi he eivät pääse hyödyntämään esim. seuraavalla viikolla tapahtuvaa hinnanalennusta.
Taloudellisesti Applen takaisinmaksulle tulee hintaa joitakin kymmeniä miljoonia dollareita.
Lähteet:
Apple
Tietokone

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.