iPhone ohitti älypuhelimien myynnit Yhdysvalloissa

Kaarlo Räihä
5. syyskuuta, 2007 14:39

Applen huomiota keränneen iPhone-matkapuhelimen ensimmäiset epäviralliset myyntitiedot ovat paljastuneet, kun iSuppli-tutkimusyhtiö julkaisi omat tietonsa.
iSupplin mukaan iPhone nappasi 1,8 prosentin osuuden Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoista heinäkuun aikana. Täten heinäkuussa Yhdysvalloissa myytiin 220 000 iPhonea. Tämän myötä iPhone ohitti myynneissä kaikkien muiden valmistajien älypuhelimet ja iPhonen edelle ominaisuuksiltaan edistyneissä puhelimissa pääsivät ainoastaan LG:n suositut Chocolate-puhelimet. iSuppli ei kuitenkaan luokittele iPhonea älypuhelimeksi, koska ainakaan toistaiseksi puhelimella ei voida virallisesti ajaa omia sovelluksia, vaan kuluttajan on tyytyminen puhelimen mukana tulleisiin ohjelmiin.
iSupplin mukaan mikään muu matkapuhelin ei ole vallannut samanlaista markkinaosuutta yhtä nopeasti, joten kyseessä on uusi ennätys.
iSuppli keräsi tietonsa haastattelemalla kuluttajia, joten tiedot eivät edusta todellisia iPhonen myyntejä. iSuppli arvioi kuitenkin, että iPhoneja myydään tänä vuonna noin 4,5 miljoonaa kappaletta ja vuoteen 2011 mennessä iPhoneja olisi myyty noin 30 miljoonaa kappaletta.
Puhelimien myynnin lisäksi iSuppli selvitti, että neljäsosa iPhonen hankkijoista oli vaihtanut matkapuhelinoperaattorinsa AT&T:ksi, jolla on yksinoikeus iPhonen kanssa toimiviin matkapuhelinliittymiin Yhdysvalloissa.
Lähteet:
Tietokone
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.