Piraattikoirat saivat pestin Yhdysvalloista

Lauri Jämsä
4. syyskuuta, 2007 20:39

Laittomat piraattielokuvalevyt haistavat koirat, Lucky ja Flo, ovat rantautuneet takaisin Yhdysvaltoihin pitkän Malesian komennuksensa jälkeen.
MPA:n (Motion Picture Association) kouluttamat mustat labradorinnoutajat ovat kylväneet jo kauan kauhua Malesian maaperällä piraattipomojen keskuudessa. Koirat ovat avustaneet maan viranomaisia useissa suurissa piraattiratsioissa, joissa on takavarikoitu jopa miljoonia laittomia tallenteita.
Lucky ja Flo pääsivät heti saavuttuaan tositoimiin, ja ovatkin osoittaneet ammattitaitonsa jo kolmessa New Yorkin Queensin hallintoalueella suoritetussa iskussa. Operaation seurauksena poliisi sai haaviinsa tuhansia piraattielokuvalevyjä ja onnistui pidättämään kolme jälleenmyyjää.
"Erikoiskoulutetut DVD-levyn hajun tunnistavat koirat ovat ottaneet Yhdysvalloissa ensimmäisen kerran aktiivisesti osaa DVD-piratismia vastaan suunnattuun taisteluun", kertoi Queenin yleinen syyttäjä.
Lucky ja Flo saivat pestin Yhdysvalloista, koska päättäjät haluavat levittää tietoutta piraattikaupan vaaroista ja sen vaikutuksesta talouteen.
Aiemmin viime kuussa Malesian hallitus palkitsi kyseiset koirat ansiokkaasta työstä kunniamitalein. Lucky ja Flo auttoivat viiden kuukauden Malesian matkallaan maan viranomaisia takavarikoimaan piraattitallenteita yli 4,4 miljoonan euron arvosta. Malesia on kertonut aloittavansa omien piraattikoirien kouluttamisen laittoman elokuvakaupan kitkemiseksi maasta.

Lähde:
Slyck

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.