Kolmannes kaapelitalouksista ilman digisovitinta

Kaarlo Räihä
4. syyskuuta, 2007 11:45

Analogisten TV-lähetysten loppuminen maanpäällisessä lähetysverkossa ei ole juuri vaikuttanut kaapelitalouksien digisovittimen hankitaan. Tämä selviää markkinatutkimusyritys Finnpanelin tekemästä kyselystä, jossa 1100 kotitaloudelta kyseltiin digitaalisten TV-lähetysten vastaanottomahdollisuuksia.
Kaapeliverkon talouksista 66 prosenttia oli siirtynyt digiaikaan 1.9.2007 mennessä. Antennitalouksista puolestaan 95 prosenttia pystyi vastaanottamaan digilähetyksiä, kun analogiset lähetykset päättyivät. Yhteensä 81 prosenttia kotitalouksista pystyy vastaanottamaan digilähetyksiä.
Heinäkuun lopulla kaikista kotitalouksista digilähetyksiä pystyi vastaanottamaan 73 prosenttia. Kaapelitalouksista prosenttiluku oli 61 ja antennitalouksissa 85, joten erityisesti antennitalouksien digihankinnoissa otettiin selvä loppukiri elokuun aikana.
Kaapelitalouksissa ensi vuoden helmikuulle näkyvät analogiset TV-lähetykset ovat pitäneet huolen siitä, ettei digisovittimen hankinnassa tarvitse pitää kiirettä kaapelitalouksissa, joka on näkynyt myös kaapelitalouksiin sopivien digisovittimien heikossa myynnissä.
Lähteet:
Finnpanel (lehdistötiedote)
ITviikko

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.