Wii rikkoi Ison-Britannian myyntiennätyksen

Kaarlo Räihä
1. syyskuuta, 2007 17:08

Nintendon Wii-pelikonsoli käy hyvin kaupaksi ympäri maailmaa ja uusin osoitus tästä tulee Isosta-Britanniasta, jossa on rikottu miljoonan myydyn Wii-pelikonsolin raja.
Tämän rajapyykin saavuttamiseen Wiiltä meni aikaa 38 viikkoa, joka on samalla uusi ennätys. Sonyn PlayStation 2 -pelikonsoli piti hallussaan aikaisempaa ennätystä, joka oli 50 viikkoa. Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli saavutti vastaavan rajapyykin 60 viikon jälkeen.
Asiasta kertoi tutkimusyhtiö Chart Track, joka mittaa mm. musiikkiin, elokuviin ja peleihin liittyviä myyntejä Isossa-Britanniassa, Irlannissa ja Tanskassa.
Nintendon David Yarnton oli ylpeä uudesta ennätyksestä ja Yarnton sanoo, että ennätyksen taustalla on konsolin tasainen myynti, joka jatkui myös kesällä, jolloin pelien ja pelikonsoleiden myynti yleensä laskee selvästi.
Wiin myynti voisi olla vieläkin parempi, mutta konsoleita ei vieläkään riitä kaikille halukkaille, vaikka Wii tuli myyntiin Euroopassa viime vuoden joulukuussa. Sama ongelma on vaivannut myös Yhdysvaltoja, jossa Wii-konsolit käyvät myös hyvin kaupaksi.
Lähteet:
DailyTech
Telegraph

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.