60 gigatavun PlayStation 3 katoamassa Yhdysvalloista

Kaarlo Räihä
1. syyskuuta, 2007 19:09

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoli on kokenut useita muutoksia Yhdysvalloissa sen julkaisun jälkeen ja viimeisimmän tiedon mukaan konsolin 60 gigatavun kiintolevyllä varustettu malli olisi katoamassa Yhdysvaltojen markkinoilta.
Sonyn Dave Karraker kertoi PC World -lehdelle, ettei Sonyn omissa varastoissa ole enää konsolin 60 gigatavun kiintolevyllä varustettuja malleja. Karrakerin mukaan niitä löytyy kuitenkin vielä kauppiailta ja heidän varastoistaan.
Kyseistä mallia on myyty Yhdysvalloissa 500 dollarin hintalapulla heinäkuun alusta asti, jonka myötä PlayStation 3:n myynti kasvoi huomattavasti. Samalla Sony toi myyntiin 80 gigatavun kiintolevyllä varustetun version konsolista, jonka mukana seurasi myös MotorStorm-peli. 80 gigatavun mallissa taaksepäin yhteensopivuus PlayStation 2 -pelien kanssa on kuitenkin toteutettu ohjelmallisesti, joten 60 gigatavun malli tukee paremmin PlayStation 2 -pelejä.
80 gigatavun mallin hinta on 600 dollaria ja tällä hetkellä ei ole varmuutta siitä, miten Sony aikoo reagoida tämän paketin hinnoitteluun, kun viimeiset halvemmat konsolit katoavat kaupoista.
Sony on luvannut tiedottaa asiasta myöhemmin lisää, mutta tällä hetkellä uskotaan, että Sony tulee pudottamaan jäljelle jäävän 80 gigatavun mallin hintaa, jotta konsolin hinnanalennuksen tuomat hyvät myynnit jatkuisivat myös tulevaisuudessa.
Lähteet:
DailyTech
GameSpot

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.