Sanyon teräväpiirtokamera tallentaa muistikortille

Kaarlo Räihä
31. elokuuta, 2007 13:14

Japanilainen elektroniikkavalmistaja Sanyo on esitellyt uutta Xacti HD1000 -videokameraa, joka pystyy tallentamaan teräväpiirtovideota muistikortille.
Xacti HD1000 on tarkoitettu tavallisille kuluttajille, jonka myötä kameran koko on pidetty pienenä ja kamera painaa ainoastaan 268 grammaa. Kameran avulla pystyy tallentamaan teräväpiirtovideota 1080i-resoluutiolla AVC/H.264-pakkauksella. Tällöin sekunti videota vie noin puolitoista megatavua tallennustilaa, joten 4 gigatavun muistikortille saa tallennettua videota parhaalla laadulla noin 43 minuuttia.
Kaikki SD-muistikortit eivät kuitenkaan kelpaa tallennusnopeutensa puolesta teräväpiirtovideon tallennukseen, joten kaikkien muistikorttien kanssa ei ole mahdollista tallentaa teräväpiirtovideota.
Kameralla voi ottaa myös 8 megapikselin still-kuvia ja kamerasta löytyy 10x optinen zoom. Kamerassa on HDMI-, komponentti video-, S-video- ja komposiitti video -ulostulot, joten tallentamaansa materiaalia voi katsella sekä teräväpiirtotelevisiolla että tavallisella televisiolla. Kamerasta löytyy myös 2,7-tuuman LCD-näyttö videon katselua ja kuvausta varten. USB 2.0 -liitännän avulla videot voi siirtää tietokoneelle ja kameraa voi myös käyttää tavallisena web-kamerana. Videokuvausta kameran akun pitäisi kestää noin 80 minuuttia.
Kameran mukana tulee Nero 7 Essentials- ja Ulead DVD MovieFactory 5 SE -ohjelmat, joiden avulla Windows-käyttäjät pääsevät editoimaan tuotoksiaan. Xacti HD1000:n pitäisi saapua myyntiin syyskuun aikana Yhdysvaltoihin, jossa se hinta ilman muistikorttia asettunee 800 dollarin tienoille.

Lähteet:
Electronista
Sanyo (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.