Venturerin HD DVD -soittimen hinta alle 200 dollaria?

Kaarlo Räihä
30. elokuuta, 2007 16:52

Vaikka HD DVD -leirin soitinpuolen valikoima on tähän mennessä pääsääntöisesti koostunut ainoastaan Toshiban HD DVD -soittimista, ei tilanne voi jatkua ikuisesti niin. Nyt televisioista, DVD- ja MP3-soittimista tuttu Venturer Electronics on tuomassa Yhdysvaltojen markkinoille edullista HD DVD -soitinta.
Venturerin SHD7000-soitimen ominaisuuksiin kuuluvat mm. HDMI-ulostulo, joka tukee maksimissaan 1080i-resoluutiota ja DVD-elokuvien skaalausta suuremmalle resoluutiolle. Soitimesta löytyy HD DVD -määritysten mukaisesti myös ethernet-liitäntä internet-yhteyksiä varten ja tuki häviöttömästi pakatuille Dolby TrueHD -ääniraidoille. Soittimen avulla onnistuu myös CD-Audio-levyjen toistaminen.
Venturerin lehdistötiedotteessa luvataan, että soittimen hinta tulee olemaan alhainen ja Video Business -sivuston saamien tietojen mukaan uutukaisen hinta Yhdysvalloissa tulisi olemaan 199 dollaria. Jos tämä hinta pitää paikkaansa, olisi kyseessä halvin markkinoilta löytyvä HD DVD -soitin. Tällä hetkellä Toshiban HD-A2-soittimen voi ostaa halvimmillaan noin 225 dollarin hintaan.
SHD7000:n on tarkoitus ehtiä joulumarkkinoille, mutta on mahdollista ettei se ole ainut edullinen HD DVD -soitin joulumarkkinoilla, sillä Venturer ei valmista itse soittimiaan, vaan ne on tilattu Aasiasta. Täten samoja soittimia saattaa ilmaantua myyntiin muidenkin elektroniikkavalmistajien valikoimiin.
Lähteet:
Video Business
Venturer (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.