TVKaista.fi on täällä taas

Kaarlo Räihä
30. elokuuta, 2007 6:04

Viime vuonna paljon keskustelua herättänyt TVkaista-palvelu on palannut jälleen toimintaan. TVkaistan avulla kuluttajat voivat tallentaa TV-ohjelmia verkkotallentimelle, josta niitä voidaan sitten katsella internetin kautta mediasoittimen avulla.
TVkaista on kokenut kuitenkin muutoksia aikaisempaa verrattuna ja nyt palvelun käyttö on maksullista. TVkaistan käyttö maksaa nyt 20 euroa 21 päivän ajalta. Tämä maksu koostuu TVkaista-verkkotallentimen 8 euron maksusta sekä tallentimen 12 euron säilytysmaksusta. Käytännössä asiakas siis hankkii itselleen TVkaista-verkkotallentimen osamaksulla ja vuokraa samalla laitteelle säilytystilaa. Viiden vuoden tilausjakson jälkeen verkkotallentimen omistusoikeus siirtyy asiakkaalle. Asiakas voi lunastaa verkkotallentimen myös aikaisemmin maksamalla tallentimen sen hetkisen lunastushinnan.
Asiakas voi halutessaan noutaa ostamansa verkkotallentimen, jos hän ei halua enää säilyttää sitä palvelun tiloissa. Jos asiakas on maksanut verkkotallentimen hinnan kokonaisuudessaan, voi hän tilata jatkossa ainoastaan säilytyspalvelua, jonka hinta on 12 euroa 21 päivältä.
TVkaista-verkkotallennin sisältää 500 gigatavua levytilaa ja laitteella voi tallentaa kuutta eri digikanavaa samaan aikaan. Tällä hetkellä palvelun kautta voi tallentaa YLE TV1-, TV2-, FST-, MTV3-, Nelonen- ja Subtv-kanavien ohjelmistoa.
Ohjelmien katsomista varten pitää löytyä vähintään 8 Mbps laajakaistayhteys ja palvelun käyttämistä varten kuluttajan täytyy myös maksaa TV-maksua. Itse katselu tapahtuu muokatun VLC-mediasoittimen avulla. TVkaistan katselu on testattu vain Windows XP- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmillä, mutta todennäköisesti se toimii myös Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmillä ja vanhemmilla Windowsin versioilla.
TVkaista-palvelu ei toistaiseksi varmuuskopioi asiakkaidensa tallentamia ohjelmia, joten mahdolliset ongelmat tallentimen kanssa saattavat hävittää ohjelmia. TVkaista asentaa kuitenkin asiakkaan rikkoutuneen tallentimen tilalle uuden tallentimen, joten tallentimeen käytetyt rahat eivät häviä savuna ilmaan, jos ongelmia ilmenee.
TVkaista-palvelun taustalla on turkulainen Hibox Systems, jonka toimialaan kuuluvat mm. tilaus-tv -palvelut.
Lähde:
Tietokone

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.