Langaton teräväpiirto tulee koteihin

Kaarlo Räihä
29. elokuuta, 2007 9:30

Langatonta teräväpiirtovideon siirtämiseen tarkoitettua Wireless High-definition Interface (WHDI) -tekniikkaa kehittävä Amimon on aloittanut WHDI-piirien toimitukset elektroniikkavalmistajille.
WHDI-piirin sisältävät laitteet pystyvät siirtämään teräväpiirtoista videota ja monikanavaista audiota muiden WHDI-laitteiden välillä. Myös tavallista videomateriaalia pystyy siirtämään laitteiden välillä, joten WHDI:n avulla perinteisten audio- ja videokaapeleiden tuomat ongelmat saadaan poistettua.
WHDI:n avulla saavutetaan jopa 3 Gbps tiedonsiirtonopeudet, joiden avulla onnistuu mm. 1080p-videomateriaalin siirtäminen pakkaamatta. WHDI-piirien kantama pitäisi olla noin 30 metriä ja Amimon mukaan seinät tai muut esteet eivät haittaa. WHDI:n latenssien pitäisi olla alle millisekunnin luokkaa, joten WHDI:n avulla pitäisi onnistua myös kaikki interaktiivinen toiminta, kuten pelaaminen.
Ensimmäiset Amimon WHDI-piiriä hyödyntävät laitteet saapuvat markkinoille vielä tämän vuoden aikana ja suurempi ryntäys pitäisi tapahtua ensi vuoden puolella. Kuluttajat pääsevät tutustumaan WHDI-laitteisiin tarkemmin tällä viikolla, kun Berliinissä käynnistyvät IFA-messut, joilla ainakin Loewe ja Funai esittelevät WHDI-piirillä varustettuja laitteitaan.
Amimon WHDI ei ole ainoa tapa siirtää teräväpiirtomateriaalia langattomasti ja sen kanssa kilpailevat mm. WirelessHD ja Wireless HDMI -tekniikat. Tulevien vuosien saatossa eri tekniikoiden välille saattaa tulla kova kilpailu siitä, kenen ratkaisusta tulee de facto -standardi alalle.
Lähteet:
bit-tech
Reg Hardware

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.