PSP eloon Pandora's Batteryn avulla

Kaarlo Räihä
25. elokuuta, 2007 13:51

Sonyn PSP-käsikonsolille on julkaistu Pandora's Battery -paketti, jonka avulla PSP:n saa palautettua henkiin, vaikka firmware-päivitys olisi mennyt metsään.
Paketin kehityksestä ovat vastanneet Adrahil, Booster, Cswindle, Dark_AleX, Ditlew, Fanjita, Joek2100, Jim, Mathieulh, Nem, Psp250, Skylark ja TyRaNiD nimimerkkien taakse kätkeytyvät henkilöt, jotka ovat myös aikaisemmin vaikuttaneet huomattavasti PSP:n kotikutoisten pelien ja ohjelmien kehitykseen.
Pandora's Batteryn avulla voi myös palauttaa minkä tahansa nykyisen PSP-konsolin firmwaren 1.50-versioon, joten tulevaisuudessa käyttäjien ei tarvitse enää tuskailla Sonyn tietoturvapäivitysten takia, jos konsolilla on tarkoitus pyörittää muutakin kuin virallisia pelejä.
Pandora's Batteryn käytössä on kuitenkin omat rajoituksensa. Paketin käyttämistä varten pitää löytyä Windows-käyttöjärjestelmällä varustettu tietokone ja PSP-konsoli, jolla voi ajaa kotikutoisia ohjelmia. Konsolin ja tietokoneen avulla luodaan PSP:n palauttamiseen kelpaava muistikortti ja ns. "JigKick Battery". JigKick Battery luodaan muokkaamalla ohjelmallisesti PSP:n akun tunnistetta, jolloin PSP tunnistaa akun palautusakuksi. Kun PSP käynnistetään palautusakun ja luodun muistikortin avulla, voidaan PSP:n firmware palauttaa 1.50-versioon.
Palautusakkua ei voi kuitenkaan käyttää enää PSP:n kanssa normaalisti, joten operaatiota varten kannattaa hankkia erillinen akku. Palautusakkua ei voi myöskään ohjelmallisesti palauttaa "normaaliksi" akuksi, joten akku jää pysyvästi palautusakuksi. Korjaus: palautusakku on mahdollista palauttaa normaaliksi ohjelmallisesti.
Paketti oli tarkoitus julkaista vasta uuden PSP:n julkaisun jälkeen, jotta Sonylle jäisi mahdollisimman vähän keinoja korjata tilanne. Paketti oli kuitenkin päätynyt myyntiin mustaan pörssiin, josta siitä pyydettiin yli 1 000 dollarin hintaa, jonka seurauksena se päätettiin julkaista nyt kaikkien saataville.
Lähteet:
MaxConsole Forums
N00bz!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.