Wal-Mart myy EMI:n ja Universalin musiikkia DRM-vapaana

Kaarlo Räihä
22. elokuuta, 2007 22:49

Maailman suurimpana kauppaketjuna tunnettu Wal-Mart on aloittanut DRM-vapaan musiikin kauppaamisen.
Wal-Martin nettikaupan kautta pystyy nyt ostamaan EMI:n ja Universalin artistien musiikkia DRM-vapaana 0,94 dollarin kappalehintaan. Asiakas saa kappaleet itselleen 256 kbps MP3-tiedostoina. Vastaavasti kuluttaja voi edelleen ostaa myös DRM-suojattuja kappaleita 0,88 dollarin kappalehintaan, jotka kuluttaja saa DRM-suojattuina 128 kbps WMA-tiedostoina.
Myös kokonaisten albumeiden ostaminen onnistuu ja tällä hetkellä osa MP3-tiedostoina tarjottavista albumeista on alennuksessa, jolloin niiden hinnaksi tulee 7,88 dollaria. Normaali hinta MP3-tiedostoina tarjottavista albumeista on 9,22 dollaria. Useiden DRM-suojattujen WMA-tiedostoina myytävien albumeiden hinnoittelu on 9,44 dollaria, joten albumeita hankkiessa on kuluttajalle yleensä taloudellisesti kannattavampaa hankkia albuminsa MP3-tiedostoina.
Wal-Martin hintataso on erittäin edullinen verrattuna internetin moniin muihin kauppapaikkoihin, sillä esim. iTunesissa DRM-vapaasta musiikista saa pulittaa 1,29 dollaria per kappale.
Wal-Martin musiikin myyntiä rajoittaa kuitenkin kappaleiden sensurointi, sillä Wal-Martin kautta voi ostaa ainoastaan kappaleiden ja levyjen Parental Advisory -versioita, jotka eivät miellytä aivan kaikkia kuluttajia. esim. iTunesissa asiakas saa valita ostaako hän sensuroimattoman vai sensuroidun version. Wal-Mart ei myöskään ole ainakaan toistaiseksi tarjonnut mahdollisuutta päivittää aikaisemmin ostettuja DRM-suojattuja kappaleita uusiin DRM-vapaisiin versioihin.
Lähteet:
Tietokone
DailyTech

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.