iPhonen Euroopan valloitus kolmen kauppa

Kaarlo Räihä
22. elokuuta, 2007 16:03

Applen iPhone-matkapuhelin tuntuu kiinnostavan myös eurooppalaisia matkapuhelinoperaattoreita, sillä FT Deutschland -lehden saamien tietojen mukaan Saksan, Ranskan ja Ison-Britannian iPhone-operaattorit on jo valittu.
Saksassa iPhone-sopimuksen sai T-Mobile, Ranskassa Orange ja Isossa-Britanniassa O2. Operaattoreiden saamat yksinoikeussopimukset eivät tulleet halvaksi, sillä FTD-lehden tietojen mukaan operaattorit pulittavat Applelle kymmenyksen iPhone-asiakkaiden tuomista data- ja puhelumaksuista.
FTD-lehden mukaan operaattorit ilmoittavat sopimuksista Berliinissä ensi viikolla pidettävillä IFA-messuilla. Itse iPhonejen pitäisi saapua myyntiin näiden kolmen operaattorin toimesta vielä ennen joulua.
Jos tiedot Applen ja matkapuhelinoperaattoreiden välisistä sopimuksista pitävät paikkaansa, voivat sopimukset aiheuttaa muutoksia matkapuhelinvalmistajien ja -operaattoreiden nykyiseen tilanteeseen, sillä aikaisemmin operaattorit eivät olleet halukkaita jakamaan data- ja puhelumaksuista saatuja tuloja matkapuhelinvalmistajien kanssa.
Apple saattaa myös samalla testata kuinka tuottoisaa kyseinen toiminta on ja päättää sitten tuleeko vastaava käytäntö myös muihin Euroopan maihin vai tullaanko niissä puhelinta myymään erillään liittymästä.
Lähteet:
ITviikko
PC World

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.