Googlen videokauppa korvaa asiakkaidensa ostokset

Kaarlo Räihä
21. elokuuta, 2007 22:27

Googlen parin viikon takainen päätös sulkea yhtiön oma videokauppa ei ole lämmittänyt kuluttajien mieltä, sillä ostoksien korvaaminen asiakkaille Google Checkout -rahalla ja videoiden häviäminen kokonaan ovat suututtaneet tiettyjä tahoja ja Google on tämän takia saanut useita vihaisia palautteita.
Palautteiden johdosta Google on päättänyt jatkaa asiakkaidensa ostamien videoiden näkyvyyttä vielä seuraavan puolen vuoden ajan ja tämän lisäksi Google korvaa kaikkien asiakkaidensa ostokset heidän luottokorteilleen. Tämän lisäksi asiakkaat saavat pitää saamansa Google Checkout -rahat hyvityksenä tapahtuneesta.
Googlen uusi päätös miellyttänee palvelua käyttäneitä tahoja, sillä kaikki palvelua käyttäneet henkilöt saavat sijoittamansa rahat tuplana takaisin. Tämän lisäksi kaupan asiakkaat voivat nauttia vielä tovin hankkimistaan videoista, vaikka uudet ostokset kaupassa eivät enää ole mahdollisia.
Videokaupan lopettaminen ja videoiden katoaminen kuluttajien ulottuvilta osoittaa kuitenkin sen, millaisia ongelmia DRM-tekniikoiden käyttäminen voi pahimmillaan kuluttajalle tuoda. Kuluttajansuojan kannalta olisi tärkeää, että vastaavia tilanteita varten laadittaisiin lakeja, jotka suojaisivat kuluttajan etuja vastaavissa tilanteissa, sillä kaikki kauppapaikat eivät pysty takaamaan asiakkailleen Googlen tasoisia hyvityksiä, jos kauppa suljetaan.
Lähteet:
Ars Technica
Google Blog

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.