Adoben Flash Playeriin H.264/MPEG-4 AVC -tuki

Kaarlo Räihä
21. elokuuta, 2007 16:18

Adoben suosittu Flash Player -ohjelmisto saa syksyllä huomattavia parannuksia, kun ohjelmiston videoiden toistoon liittyvät ominaisuudet saavat päivityksen.
Moviestar-koodinimellä kulkeva uusi versio tuo H.264/MPEG-4 AVC -tuen videoille Flash Playeriin. Tämän lisäksi myös AAC-audion ja MP4-tiedostoformaatin tuet tulevat uuden version mukaan. H.264/MPEG-4 AVC -määrityksen mukaisista profiileista on tuettu Base, Mainline ja High. AAC-audion puolella tuetaan Main-, LC- ja SBR-profiileja (SBR tunnetaan myös HE-AAC-nimellä), joten useita MP4-tiedostoja pystyy katselemaan tulevaisuudessa suoraan Flash Playerin avulla.
H.264/MPEG-4 AVC -videot toistetaan uudessa Flash Playerissa MainConceptin kehittämällä kirjastolla, joka tukee mm. useampaa suoritinta tai suoritinydintä, jotta videoiden toisto sujuisi mahdollisimman kivuttomasti. Tulevaisuudessa tarkoituksena on myös, että Flash Player tukisi uusien näytönohjaimien videon rautatason purkuominaisuuksia, jolloin videoiden katselu ei vie huomattavaa osaa koneen suoritinajasta.
Uutuus tukee myös 3GPP timed text -määritystä, jonka avulla videoihin voi laittaa useita eri tekstityksiä, joita myös Flash Player pystyy näyttämään.
Uudistuksien myötä Adobe Flash pystyy kilpailemaan Microsoftin Silverlightin ja DivX:n ratkaisujen kanssa internetissä tapahtuvasta ohjelmien teräväpiirtojakelusta. Päivityksen myötä monet nykyiset videosivustot pystyvät myös tarjoamaan korkeampilaatuista videomateriaalia kuin aikaisemmin, sillä H.264/MPEG-4 AVC pakkaa videota tehokkaammin kuin Flash Playerin yhteydessä aiemmin käytetyt H.263- ja VP6-pohjaiset ratkaisut.
Uuden Flash Playerin beta-version pitäisi ilmaantua tänään Adobe Labsin sivustolle ja virallisen julkaisun pitäisi tapahtua syksyn aikana.
Lähteet:
Read/WriteWeb
kaourantin.net

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.