Wiille DVD-elokuvien toistoon kykenevä ohjelma

Kaarlo Räihä
20. elokuuta, 2007 17:15

Nintendon Wii-pelikonsolista on toistaiseksi puuttunut tuki DVD-elokuvien toistamiselle, vaikka konsolissa onkin DVD-asema. Tilanne on nyt kuitenkin muuttunut, kun Wii-BOSS-mod-piiristä tunnettu Team Symbiote on julkaissut DVD-elokuvien toistoon kykenevän ohjelman.
Ohjelma ei kuitenkaan ole suunnattu aivan kaikille, sillä sen käyttö vaatii sen, että Wiin sisältä löytyy mod-piiri ja mod-piirissä pitää olla flashattuna jokin firmware, joka tukee kaksikerroksisia DVD-levyjä. Wii DVD Player ei myöskään ole käyttömukavuudeltaan paras mahdollinen ratkaisu, sillä ennen DVD-elokuvan katsomista pitää Wii DVD Player käynnistää erikseen CD-levyltä.
Team Symbioten toisto-ohjelma ei välttämättä jää Wiin ainoaksi DVD-elokuvia pyörittäväksi ohjelmaksi, sillä Nintendo lupaili viime vuoden lopulla tuoda Sonic Solutionsin CinePlayer CE DVD Navigator -ohjelmiston myös Wii-pelikonsolille. Tuolloin Nintendon edustaja mainitsi, ettei kyseessä olisi pelkkä ohjelmistoratkaisu, joten tällä hetkellä ei ole täyttä varmuutta siitä tuleeko myyntiin uusi Wii-konsoli DVD-elokuvien tuella vai lisätäänkö DVD-elokuvien tuki nykyisiin Wii-konsoleihin erikseen hankittavan dongelin myötä. Vastaava ratkaisu on nähty aikaisemmin Xbox-pelikonsolin yhteydessä.
DVD-elokuvien tuki jätettiin Wiistä todennäköisesti pois kustannuksien takia, sillä DVD-elokuvia toistavista laitteista pitää maksaa erikseen lisensointimaksuja. Vaikka Wii ei kelpaa hifistin DVD-soittimeksi ominaisuuksiensa puolesta, parantaa DVD-elokuvien tukeminen konsolin käyttömahdollisuuksia.
Lähteet:
Nintendo-Scene
DailyTech

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.