Paramount hylkää Blu-rayn

Kaarlo Räihä
20. elokuuta, 2007 20:04

HD DVD:n ja Blu-rayn välinen taistelu on saanut yllättävän käänteen, kun Viacomin omistama Paramount Pictures on päättänyt hylätä Blu-ray-levyt kokonaan. Tulevaisuudessa Paramountin kaikki teräväpiirtoelokuvat julkaistaan HD DVD -levyillä.
Paramountin siipien alle kuuluvat mm. DreamWorks Pictures, Paramount Vantage, Nickelodeon Movies, MTV Films ja DreamWorks Animation. Paramountin syksyn ja joulun tärkeimpiin elokuviin kuuluvat mm. Blades of Glory (Hokkarihemmot), Transformers ja Shrek the Third (Shrek Kolmas).
Paramountin päätös perustuu pitkälti HD DVD -tekniikan edullisuuteen ja HD DVD:n kuluttajaystävällisempään tekniikkaan. Paramount kehuu erityisesti HD DVD:n interaktiivisia ominaisuuksia. Blu-ray-elokuvien interaktiiviset ominaisuudet eivät ole tuettuina nykyisissä Blu-ray soittimissa, joten niitä tukevia elokuviakaan ei ole juuri markkinoilla.
Paramountin suunnanmuutos ei koske Steven Spielbergin elokuvia, joiden teräväpiirtojulkaisut antavat vielä odottaa itseään.
Paramountin päätös tuskin mullistaa teräväpiirtoelokuvien markkinoita, mutta Blu-ray-elokuvien poistaminen kokonaan listoilta saattaa närkästyttää Blu-ray-leiriä. Paramount tunnettiin aluksi HD DVD:n tukija, mutta vuoden 2005 lopulla studio ilmoitti tukevansa molempia formaatteja. Tähän mennessä Paramount on julkaissut noin 30 Blu-ray-elokuvaa.
Lähteet:
Ars Technica
Viacom (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.