Taulutelevisiot haluttuja Suomessa

Kaarlo Räihä
18. elokuuta, 2007 23:22

Analogisten TV-lähetysten loppuminen on nostanut digiboksien myynnin lisäksi myös taulutelevisioiden myyntiä huomattavasti.
Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumin (KOTEK) julkaisemien tietojen mukaan Suomessa myytiin tämän vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana yli 185 000 taulutelevisiota ja kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna tuli 86 prosenttia.
"Digisiirtymän ja kuluttajaystävällisen hintakehityksen myötä erityisesti taulutelevisioiden kauppa on käynyt vilkkaana ja odotettavissa saattaakin olla TV-kaupan kaikkien aikojen ennätysvuosi" sanoo KOTEK:in puheenjohtaja Kari Karipuu.
Taulutelevisioiden keskihinta laski viime vuodesta noin 400 euroa ja tämän vuoden keskihinta on noin 1 000 euron tietämillä. Alentunut hintataso on saanut kuluttajat hankkimaan yhä suurempia televisioita.
Myös digiboksien kauppa on käynyt hyvin, sillä vuoden alkupuoliskolla myytiin yhteensä 430 000 digiboksia. Digiboksien myynti olisi kuitenkin voinut olla reilusti parempaa, sillä pääsiäisen aikaan tullut tieto kaapeliverkossa jatkuvista analogilähetyksistä laski sekä antenni- että kaapeliverkon digiboksien myyntiä lähes 40 prosenttia. Tämä notkahdus jatkui pitkään, sillä boksien kysyntä parani vasta heinäkuussa.
Kuluttajien panostus taulutelevisioihin ja digibokseihin on näkynyt kodinkoneiden myynnissä, sillä televisioihin ja bokseihin uhratut rahat on otettu pois muista hankinnoista. "Kotitalouksien alkuvuoden voimakas investointi taulu-tv ja digilaitteisiin on osaltaan hidastanut kodinkoneiden hankintoja. Aktiivisena käyvä asuntokauppa on puolestaan vaikuttanut siihen, että kauppa on käynyt viime vuoden tasolla" sanoo KOTEK:in varapuheenjohtaja Timo Laatikainen.
Lähteet:
ITviikko
KOTEK

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.