Teräväpiirtoelokuvien alkuvuoden myynnit selvillä

Kaarlo Räihä
17. elokuuta, 2007 12:13

Elokuvien myyntiä Yhdysvalloissa tutkiva Home Media Research on julkaissut alkuvuoden myyntiluvut teräväpiirtolevyjen osalta.
Home Media Researchin tietojen mukaan tämän vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana myytiin Yhdysvalloissa noin 1,6 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa, kun HD DVD:n kohdalla vastaava luku oli noin 795 000 elokuvaa.
Luvut eivät varsinaisesti yllättäneet, sillä Blu-rayn 2:1 myyntisuhde HD DVD:tä vastaan on tullut aikaisemminkin esiin mm. eri ketjujen omista arvioista.
Blu-rayn hyvät myynnit ovat pitkälti Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin ansiota, jota on myyty enemmän kuin muita Blu-ray- ja HD DVD -soittimia yhteensä.
Teräväpiirtoelokuvat eivät kuitenkaan ole vielä haalineet kuin 2,5 prosentin osuuden koko elokuvamarkkinoista Yhdysvalloissa, joten DVD-levyt ovat edelleen suosituin tapa hankkia elokuvia.
DVD-elokuvien myynti ei kuitenkaan ole enää kasvussa, joten teräväpiirtoelokuvat nappaavat itselleen todennäköisesti vieläkin suuremman siivun markkinoissa loppuvuoden aikana.
Lähde:
High-Def Digest

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.