DivX-yhteensopivia soittimia markkinoilla yli 100 miljoonaa kappaletta

Kaarlo Räihä
17. elokuuta, 2007 15:25

DivX-tuoteperheestä vastaava DivX Inc. on ilmoittanut, että yrityksen kanssa yhteistyötä tekevät kulutuselektroniikkaa valmistavat yritykset ovat toimittaneet maailmalle yli 100 miljoonaa laitetta, jotka ovat läpäisseet DivX-sertifioinnin. Näihin laitteisiin kuuluvat mm. DVD-soittimet, mobiililaitteet ja digitaalikamerat.
DivX-videotiedostoja tukevien laitteiden määrä markkinoilla on todella suuri, sillä kaikki valmistajat eivät ole hakeneet laitteilleen DivX-sertifiointia, vaikka laitteet sen saisivatkin. Tämän lisäksi maailmassa on miljoonia tietokoneita, jotka pystyvät toistamaan DivX-videotiedostoja.
Yritykset kuten LG, Philips, Samsung, Sony ja Thomson ovat viimeisen neljän vuoden aikana valmistaneet yli 2 500 eri tuotetta, joiden avulla pystyy katselemaan DivX-videotiedostoja.
Suurin kohderyhmä on DVD-soittimet, sillä DivX Inc. arvioi, että noin 32 prosenttia kaikista myydyistä DVD-soittimista sisältää DivX-tuen. Ranskassa, Espanjassa ja Venäjällä vastaavan luvun arvioidaan olevan noin 90 prosentin tietämillä.
DivX-tukea on tarkoitus seuraavaksi laajentaa mm. teräväpiirtosoittimiin, digibokseihin ja matkapuhelimiin.
DivX Incin toimitusjohtaja Kevin Hell sanoi, ettei kyseessä ole pelkästään merkittävä rajapyykki itse yritykselle, vaan myös koko digitaalisen median alalle.
Lähteet:
DivX (lehdistötiedote)
SlipperyBrick

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.