Laittomia elokuvaesityksiä järjestänyt mies poliisin haaviin

Kaarlo Räihä
16. elokuuta, 2007 14:10

Helsingin poliisi otti eilen kiinni miehen, jonka epäillään järjestäneen laittomia elokuvaesityksiä.
Miehen kiinniotto aiheutti kuitenkin närää elokuvia katselleiden henkilöiden parissa ja tänään noin 50 henkilöä järjesti Pasilan poliisitalolla tukimielenosoituksen, jonka tarkoituksena oli osoittaa, ettei mies ollut yksin vastuussa elokuvien näyttämisestä.
Mielenosoittajat halusivat näytöksillä osoittaa ristiriidan lakien ja ihmisten käytöksen välillä. He olivat yhteistuumin esittäneet internetistä ladattuja elokuvia ilman esityslupia.
Paikalla olleet kertoivat myös mielipiteitään tekijänoikeuslaista ja siitä hyötyvistä tahoista. "Piratismia harjoittaa monta kymmentä prosenttia suomalaisista. On älytöntä, että uuden tekijänoikeuslain mukaan suuri osa ihmisistä on rikollisia" sanoi nimettömänä pysyttelevä henkilö. Haastateltu kertoi myös, ettei suurin osa taiteilijoista elä taidetta tekemällä, vaan nykyisestä tekijänoikeuslainsäädännöstä hyötyvät lähinnä suuret yritykset sekä suosituimmat kansainväliset artistit. "Kulttuurin tekijöiden toimeentuloa ei tekijänoikeuksilla ratkaista, eikä sitä piratismin valvonnalla kehitetä".
Mielenosoituksen järjestäneet nuoret ovat viime aikoina vallanneet taloja Helsingin alueella ja valtausten tavoitteena on saada toimitila autonomiselle sosiaalikeskukselle.
Lähteet:
HS
YLE

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.