HBO:n ohjelmat YLE:n kanaville

Kaarlo Räihä
15. elokuuta, 2007 13:24

YLE on allekirjoittanut ohjelmaostosopimuksen amerikkalaisen televisioyhtiö HBO:n kanssa, jonka myötä YLE sitoutuu ostamaan kaikki HBO:n uudet TV-sarjat, minisarjat ja elokuvat seuraavan kolmen vuoden ajan.
Lisäksi YLE pääsee sopimuksen myötä käsiksi HBO:n laajaan arkistoon, joten esim. tuttuja Sopranos- ja Six Feet Under (Mullan alla) -sarjoja voidaan tulevaisuudessa näyttää YLE:n kanavilla.
YLE on aikaisemmin näyttänyt HBO:n tuotannosta mm. Band of Brothers (Taistelutoverit) -sarjaa ja tämän lisäksi sekä MTV3 että Nelonen ovat esittäneet ohjelmistossaan HBO:n tuotantoa.
HBO:n ohjelmia aletaan esittämään YLE:n kanavilla vuoden 2008 aikana ja tämän hetkisten suunnitelmien mukaan HBO:n ohjelmistoa näytetään YLE:n kanavilla noin 100 tuntia vuodessa, joka tietää jokaiselle viikolle noin kahta tuntia ohjelmaa. YLE:n suunnitelmien mukaan tähän sisältyy mm. 2-3 draamasarjaa, 5-6 tuntia dokumentteja sekä joitakin TV-elokuvia.
Molemmat osapuolet ovat erittäin tyytyväisiä uuteen sopimukseen. "Neuvottelut HBO:n kanssa alkoivat keväällä, ja niiden tavoitteena oli entisestään monipuolistaa yhtiömme kansainvälistä tv-ohjelmistoa" sanoo Ingegerd Pesonen, joka toimii YLE:n kansainvälisen ohjelmahankinnan päällikkönä. "Olemme hyvin iloisia voidessamme tarjota ohjelmiamme suomalaisen yleisön nähtäväksi. Arvostamme sitä, että YLE haluaa korkeaa laatua" sanoo Jennifer Bowen, joka toimii HBO International Distributionin myyntijohtajana.
Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, vaikuttaako YLE:n ja HBO:n välinen sopimus jollain tavalla MTV3:n tai Nelosen tulevaan ohjelmistoon.
Lähteet:
YLE
HS

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.