Allofmp3.com-palvelun omistaja syytön

Kaarlo Räihä
15. elokuuta, 2007 22:43

Venäläinen Allofmp3.com-palvelua pyörittänyt Denis Kvasov on todettu syyttömäksi häntä vastaan nostetussa oikeusjutussa, jossa häntä syytettiin tekijänoikeusrikoksista.
Tuomari Yekaterina Sharapovan mukaan syyttäjä ei pystynyt esittämään oikeudelle kunnollisia todisteita siitä, että Kvasov olisi syyllistynyt mihinkään laittomaan.
Päätös oli monelle yllätys, sillä Moskovan yleinen syyttäjä haki Kvasoville vankeusrangaistusta ja syyttäjän apuna oli musiikkiteollisuuden etuja puolustava International Federation of the Phonographic Industry (IFPI). IFPI ei kuitenkaan tyydy oikeuden ratkaisuun, vaan IFPI:n edustajana toimiva Igor Pozhitkov sanoi, että päätöksestä tullaan valittamaan.
Kvasovin puolustus vetosi siihen, että allofmp3.com-palvelua pyörittänyt MediaServices on maksanut tekijänoikeuskorvauksia ROMS:ille, joka kerää ja jakaa tekijänoikeuskorvauksia Venäjällä. Täten palvelun toiminta oli myös laillista Venäjällä. IFPI:n mielestä ROMS ei kuitenkaan ole se taho, jolle korvaukset pitäisi maksaa ja tämän lisäksi korvaukset ovat IFPI:n edustajien mukaan olleet liian pieniä.
Kyseessä on jo toinen kerta kun MediaServices onnistuu puolustamaan toimiaan Venäjällä. Viime kuussa paikallinen oikeusistuin totesi, että Visan ja Mastercardin viime vuonna aloittama boikotti Allofmp3.com-palvelua vastaan oli laiton.
Lähteet:
Piraattiliitto
CNN

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.