300-elokuvan teräväpiirtoversiot myyvät hyvin

Kaarlo Räihä
13. elokuuta, 2007 10:17

Frank Millerin sarjakuvaan perustuva 300-elokuva kiinnostaa kuluttajia myös Blu-ray- ja HD DVD -versioina.
Warnerin jakelemaa elokuvaa on myyty Yhdysvalloissa jo yli 250 000 kappaletta, kun Blu-ray- ja HD DVD -versioiden myynti lasketaan yhteen. Täten elokuvasta on tullut eniten myyty teräväpiirtoelokuva, joka on julkaistu molemmissa formaateissa ja elokuvan myynti on ollut todella nopeaa, sillä elokuva tuli myyntiin vasta heinäkuun lopussa.
Elokuvan Blu-ray- ja HD DVD -versiot eivät kuitenkaan ole identtisiä, sillä HD DVD -versiossa on paremmat extrat, kuten mahdollisuus katsella itse elokuvaa ja sen jälkikäsittelemätöntä versiota samaan aikaan. Blu-ray-versiossa vastaavia ominaisuuksia ei ole, koska Blu-rayn interaktiivisia ominaisuuksia hyödyntäviä soittimia ei ole vielä markkinoilla.
Elokuvan Blu-ray-versio on kuitenkin myynyt paremmin, sillä myydyistä teräväpiirtoversioista 65 prosenttia on Blu-ray-elokuvia ja 35 prosenttia HD DVD -elokuvia.
Blu-ray-elokuvat ovat myös aikaisemmin päihittäneet vastaavat HD DVD -versiot elokuvien myynneissä ja High Def Digestin Peter Bracke uskoo, ettei tilanne ainakaan parane HD DVD:n kannalta, kun uudet Spider-Man- ja Pirates of the Caribbean-elokuvat julkaistaan teräväpiirtoversioina vain Blu-ray-levyillä.
Lähteet:
High-Def Digest
USATODAY

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.