Universal aloittaa DRM-vapaan musiikin myynnin

Kaarlo Räihä
10. elokuuta, 2007 10:38

Maailman suurimpana musiikkijättinä tunnettu Universal Music Group aloittaa DRM-suojaamattoman musiikin myynnin vielä tämän kuun aikana. Universal on kuitenkin liikkeellä testimielessä, joten kyseessä ei ainakaan toistaiseksi ole pysyvä päätös DRM-vapaan musiikin myynnistä.
Universalin kokeilujakso alkaa tämän kuun 21. päivä ja päättyy ensi vuoden tammikuun 31. päivä. Musiikkia myydään MP3-tiedostoina 99 sentin kappalehintaan useissa eri internetin musiikkikaupoissa ja tällä hetkellä ainakin Amazon, RealNetworks, Best Buy ja Wal-Mart ovat varmasti mukana Universalin hankkeessa. Joukosta puuttuu kuitenkin Applen iTunes, jonka epäillään puuttuvan yhtiöiden välisten erimielisyyksien takia.
Jupiter Researchin analyytikko Michael Gartenberg sanoo Universalin testaavan samalla sekä DRM-vapaan musiikin kysyntää markkinoilla että Applen voimakkuutta digitaalisen musiikin markkinoilla. Jos musiikki käy hyvin kaupaksi, on hankkeen jatkuminen tulevaisuudessa enemmän kuin todennäköistä.
EMI aloitti DRM-vapaan musiikin myymisen aikaisemmin tänä vuonna, joten Sony BMG:n ja Warner Music Groupin vastaavia operaatioita odotetaan edelleen. Sekä Sony että Warner ovat jo testanneet DRM-vapaan musiikin myymistä pienemmissä mittakaavoissa, joten yritykset saattavat odottaa EMI:n ja Universalin tuloksia, ennen suuremman kaupankäynnin alkua.
Lähteet:
Ars Technica
The Washington Post

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.