HDMI-ulostulo uusissa Xbox 360 Premium -konsoleissa

Kaarlo Räihä
9. elokuuta, 2007 7:59

Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli kokee yhden suuren uudistuksen, kun konsolin uusiin Premium-versioihin ilmestyy HDMI-ulostulo.
Aikaisemmin HDMI-liitäntä on ollut vain konsolin Elite-version yksinoikeus, mutta Yhdysvalloissa tapahtuneen hinnanalennuksen myötä Microsoft ilmoitti tuovansa markkinoille myös Halo 3 Special Edition -konsolin, josta löytyy HDMI-ulostulo. Nyt Microsoft on vahvistanut, että HDMI-ulostulo tulee myös konsolin Premium-versioihin.
Microsoftin päätös ei ollut suuri yllätys, sillä HDMI:n lisäystä konsolin "tavallisiin" malleihin on odotettu jo pidemmän aikaa. Toistaiseksi näyttää kuitenkin siltä, ettei HDMI-liitäntää löydy konsolin Core-versiosta.
Ensimmäiset HDMI-liitännällä varustetut Premium-konsolit ovat päätyneet jo myyntiin Yhdysvalloissa ja uudemmat versiot konsoleista tunnistaa myyntipaketista löytyvästä HDMI-logosta.
HDMI-mallin julkaisu on jälleen herättänyt spekulointia myös siitä, että Microsoft olisi jo vaihtanut uusiin konsoleihin pienemmällä valmistustekniikalla valmistetun suorittimen, jonka myötä konsolin virrankulutus olisi laskenut ja täten myös konsolin lämmöntuotto olisi alentunut. Tällä hetkellä asiasta ei ole kuitenkaan mitään varmuutta.
Lähteet:
Shacknews
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.