Toshibalta kolme uutta HD DVD -soitinta

Kaarlo Räihä
7. elokuuta, 2007 9:28

HD DVD -formaatin tärkeimpänä tukijana tunnettu Toshiba tuo syksyllä Yhdysvaltojen markkinoille kolme uutta HD DVD -soitinta.
Kyseessä on Toshiban kolmas HD DVD -soitinten sukupolvi ja uusien HD-A3-, HD-A30- ja HD-A35-soitinten on tarkoitus korvata Toshiban nykyiset HD DVD -soittimet.
Uutuuksista edullisin on HD-A3, joka korvaa nykyisen HD-A2-soittimen. HD-A3:ssa on mm. HDMI-ulostulo, joka tukee 1080i resoluutiota. Laitteen suositushinta Yhdysvalloissa on noin 300 dollaria ja soitin tulee markkinoille lokakuun aikana.
Toinen uutuus on HD-A30, joka korvaa nykyisen HD-A20-soittimen. HD-A30:sta löytyy mm. HDMI-ulostulo, joka tukee 1080p/24-tilaa, joten soitin kelpaa ominaisuuksiensa puolesta myös hiukan vaativammalle kuluttajalle. Suositushinta soittimelle Yhdysvalloissa on noin 400 dollaria ja soitin tulee myyntiin syyskuun aikana.
Viimeinen uutuus on HD-A35, josta löytyy myös 1080p/24-tilaa tukeva HDMI-ulostulo. Tämän lisäksi soitin tukee myös Deep Color -värejä ja soittimesta löytyy audiolle analoginen 5.1 ulostulo. Soittimen suositushinta on noin 500 dollaria ja sen on tarkoitus tulla myyntiin lokakuun aikana.
Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, onko Toshiba tuomassa uusia soittimia Euroopan markkinoille vai aikooko se julkaista Euroopassa toiset mallit, kuten se on tehnyt aikaisemmin mm. HD-E1- ja HD-XE1-soitinten kanssa.

Lähteet:
DailyTech
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.