Sasi arvostelee Digitaa hidastelusta

Ilkka Ketola
7. elokuuta, 2007 6:56

Analogiset televisiolähetykset lakkaavat Suomessa 31. elokuuta eli reilun kolmen viikon päästä. Vanhan verkon korvaavassa digitaalisessa lähetysverkossa on kuitenkin vielä puutteita, eikä täydennyslähettimiä ehditä asentaa kokonaisuudessaan kuin aikaisintaan vuoden loppuun mennessä. Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi arvosteleekin antenniverkosta vastaavaa Digitaa vitkastelussa asiassa.
Täytelähettimiä tarvitaan paikkaamaan digiverkkoon jääneitä aukkoja. Lisäksi antenniasentajilla on kädet täynnä työtä, sillä Digita sammuttaa kuun lopussa 96 analogista alilähetintä, minkä vuoksi kymmenissä tuhansissa kodeissa joudutaan suuntaamaan antennit uudelleen.
Teholtaan paremmat digitaaliset lähettimet eivät kuitenkaan vielä tavoita koko kansaa, vaan verkkoa pitää täydentää. Digita onkin reagoinut tilanteeseen ja täydentää verkkoa 48 lähettimellä.
Sasi sanoo Digitan tilanneen digiverkon täytelähettimet liian myöhään. Lähetinten pitäisi olla toiminnassa heti syyskuun alusta, mutta niitä ei millään ehditä asentaa ajoissa. YLE Uutisten mukaan asennus venyy pitkälle ensi kevääseen ja suuri osa laitteista on edelleen maailmalla.
Sasi kuitenkin uskoo, että katvealueiden näkyvyysongelmat saadaan ratkaistua satelliittilähetyksillä. Tällöin myös kansalaisten tasa-arvokriteeri televisiolähetysten saatavuudessa täyttyy.
Analogisten televisiolähetysten loppumiseen on nyt 24 päivää. Mikäli Digiboksi on vielä hankkimatta, kannattaa tutustua sivustomme kattavaan laitevertailuun ja kokeilla tuoretta digiboksivalitsintamme.
Lähde:
YLE Uutiset

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.