Lucky ja Flo iskivät jälleen

Lauri Jämsä
6. elokuuta, 2007 16:29

Malesiassa on tehty taas töitä piratismin vähentämisen eteen. Viranomaiset ratsasivat yli viikon seurannan jälkeen laittomia elokuvalevyjä valmistaneen tehtaan, apunaan Lucky ja Flo.
Lucky ja Flo ovat MPAA:n kouluttamia labradorinnoutajia, jotka on opetettu tunnistamaan laittomat DVD-levyt niiden valmistuksessa käytetyn polykarbonaatin hajun perusteella. Koirat ovat olleet osallisina useissa onnistuneissa piratismin vastaisissa iskuissa. Viime aikoina on koirien käyttöä kuitenkin rajoitettu, koska piraattipomot lupasivat taannoin palkkion koirien päiviltä saattamisesta. Nyt tarkkakuonoiset labradorinnoutajat ovat kuitenkin päässeet jälleen mukaan piraattijahtiin.
Viranomaisten sulkema tehdas tuotti paikallisen sanomalehden mukaan päivittäin jopa tuhansia laittomia DVD-levyjä. Yllätyshyökkäyksen saldo ei jäänyt pelkkiin piraattilevyihin, joita saatiin takavarikoitua noin 18 000 kappaletta, vaan ratsiassa pidätettiin myös neljä epäiltyä miestä. Tehtaalta löytyneet kuusi kopiokonetta olivat saksalaisia. Niillä on ollut mahdollista lyödä levyjä jopa 60 000 kappaleen päivävauhdilla.
Tehtaalta löytyi myös yli 500 lannoitesäkkiä, joiden tarkoituksena oli ollut peittää laittomien levyjen haju allensa.
Ahamad Dahuri Mahmud Malesian kauppaministeriöstä epäili piraattitehtaan tuottaneen laittomia elokuvakopioita jopa 11,3 miljoonan euron edestä viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.