PlayStation 3:sta digiboksi?

Kaarlo Räihä
2. elokuuta, 2007 16:50

Pelikonsolit ovat jo pidemmän aikaa kelvanneet myös muuhunkin kuin pelkkään pelaamiseen ja erityisesti konsolien käyttäminen mediasoittimina on otettu hyvin vastaan.
Uusimpien tietojen mukaan Sony aikoo laajentaa PlayStation 3 -pelikonsolin mediaominaisuuksia tuomalla konsolille oman digi-TV-virittimen, jonka avulla konsolilla voisi katsella ja tallentaa TV-ohjelmia.
Uutuuden paljasti Sonyn Uuden-Seelannin markkinointijohtaja Warwick Light, joka kertoi laitteen tulevan markkinoille ensi vuoden maaliskuussa, jolloin myös Freeviewin pitäisi käynnistyä Uudessa-Seelannissa.
Huhujen mukaan Sony tiedottaa asiasta tarkemmin 23. elokuuta käynnistyvillä Leipzigin pelimessuilla. Tällä hetkellä ainut "varma" julkaisumaa on Uusi-Seelanti, mutta on todennäköistä, että laite saapuu myyntiin myös muille markkina-alueille.
Todennäköisesti kyseessä melko tavallinen USB-liitäntäinen digi-TV-viritin, jolle Sony lisää tuen konsolinsa XrossMediaBar-valikkoon erillisellä ohjelmistopäivityksellä, jonka myötä digi-TV:n katselun pitäisi olla mahdollisimman vaivatonta.
PlayStation 3 voi jo nyt käyttää digiboksina USB-liitäntäinen digi-TV-virittimen kanssa, mutta tätä varten konsoliin pitää asentaa jokin Linux-jakelu, joten kyseessä ei ole aivan yksinkertainen operaatio.
Lähteet:
Pelit
GI.Biz

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.