YouTuben valvontatyökalut toimintaan syksyllä

Kaarlo Räihä
29. heinäkuuta, 2007 20:42

YouTube on jo pitkään luvannut ottaa käyttöönsä työkalut, joiden avulla palvelussa tapahtuvia tekijänoikeusrikkomuksia voidaan vähentää.
YouTuben asianajaja Philip S. Beck on nyt paljastanut, että työkalut otetaan käyttöön syksyllä ja toivottavasti jo syyskuun aikana.
Beckin mukaan työkaluja testataan parhaillaan monien nimekkäiden sisällöntuottajien kanssa ja Beck sanoo, että YouTuben kehittämiä työkaluja voi verrata teknisen monimutkaisuuden osalta FBI:n työkaluihin, joilla verrataan ihmisten sormenjälkiä.
YouTube uskoo uuteen tekniikkaan vahvasti ja sen avulla YouTuben pitäisi välttää mahdolliset tekijänoikeusloukkauksia koskevat oikeusjutut kokonaan.
Monien analyytikkojen ja asianajajien mukaan YouTuben työkalut saapuvat kuitenkin myöhässä, eivätkä ne pelasta YouTuben nykyisiä oikeusjuttuja. YouTube lupasi työkalujaan mediajäteille ensimmäisen kerran jo viime vuoden lopulla, jonka jälkeen työkalujen julkaisu on venynyt jatkuvasti.
Työkalujen puuttumista käytetään myös aseena YouTubea vastaan oikeudenkäynneissä, joissa YouTubea syytetään tekijänoikeusrikoksista ja/tai tekijänoikeusrikosten avustamisista. Viacomin asianajaja Donald B. Verrilli Juniorin mukaan työkalujen hidas kehitys osoittaa sen, että YouTube on ollut tietoinen tekijänoikeusongelmista, mutta ei ole varsinaisesti tehnyt mitään näkyvää ongelmien korjaamiseksi.
Lähteet:
InfoWorld
Yahoo News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.