Blu-rayn tuki vahvenee

Kaarlo Räihä
28. heinäkuuta, 2007 1:39

Blu-ray-leiri on saanut lähiaikoina käännettyä sekä Target- että Blockbuster-ketjut puolelleen ja nyt Blu-rayn tukijoukkoihin liittyvät sekä Woolworths- että BJ’s Wholesale Club -ketjut.
Isossa-Britanniassa toimiva Woolworths-kauppaketju poistaa HD DVD -elokuvat valikoimistaan kokonaan, joten jäljelle jäävät vain Blu-ray-elokuvat. Molempien formaattien myynti on alkanut myymälöissä heikosti, mutta PlayStation 3 -pelikonsolin julkaisun jälkeen Blu-ray-elokuvat ovat käyneet paremmin kaupaksi. Täten Woolworthsilla on päädytty tukemaan vain Blu-rayta.
Yhdysvalloissa toimiva BJ’s Wholesale Club -tukkuketju on myös tehnyt lähes vastaavan päätöksen. BJ’s Wholesale Club lopettaa myös HD DVD -elokuvien myynnin liikkeissään, mutta HD DVD -elokuvien myyntiä jatketaan edelleen internetissä.
BJ’s Wholesale Clubin päätös tuskin muuttaa Yhdysvaltojen tilannetta Blu-rayn ja HD DVD:n välisessä taistelussa, sillä ketju ei kilpaile mm. Wal-Martin tai Best Buyn kanssa kokonsa puolesta. Woolworths on myös pieni ketju verrattuna esim. Tescon ja ASDA:n tapaisiin jättiläisiin, joten myös sen vaikutus Blu-ray-elokuvien myyntiin jää vähäiseksi.
Useamman ketjun sitoutuminen yhteen formaattiin saattaa kuitenkin ennakoida tulevaa ja todennäköisesti myös isot kauppaketjut valitsevat jossain vaiheessa kumman formaatin hyväksi heidän vaakansa kallistuu. Seuraava suuri käännekohta on joulu, jonka laite- ja elokuvamyynnit paljastavat todennäköisesti sodan voittajan.
Lähteet:
PlayThree
Video Business

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.