ABC aloitti teräväpiirtomateriaalin nettijakelun

Kaarlo Räihä
27. heinäkuuta, 2007 0:21

Amerikkalainen ABC-televisioyhtiö on viimein aloittanut neljän suosikkisarjansa näyttämisen internetissä teräväpiirtoformaatissa.
Desperate Housewives- (Täydelliset naiset), Grey's Anatomy- (Greyn anatomia), Lost- ja Ugly Betty (Ruma Betty) -sarjojen ensimmäiset teräväpiirtojaksot ovat katsottavissa ABC.com-sivuston kautta. Suomalaiset tarvitsevat kuitenkin välityspalvelimen apua, jos palvelun sisältöä on tarkoitus katselle Suomesta käsin.
ABC on ottanut videopalvelussaan käyttöön uuden mediasoittimen, jonka on kehittänyt Move Networks. Teräväpiirtomateriaalin katselua varten suositellaan vähintään 2 megabitin sekuntinopeudella toimivaa laajakaistayhteyttä, yhtä gigatavua keskusmuistia, 128 megatavun muistilla varustettua näytönohjainta ja ainakin 1300x770-resoluutioon pystyvää näyttölaitetta. Itse jaksojen resoluutio on 1280x720 (720p).
Mediasoittimen myötä ABC pystyy lisäämään jaksoihin mainoksia, joita ei voi kelata tai ohittaa. Täten ABC pystyy takaamaan mainostajille, ettei mainoksia ohiteta kokonaan.
Itse palvelu on tällä hetkellä beta-testauksessa. Jos kaikki menee hyvin, tullaan syksyllä näkemään lisää ABC:n suosikkisarjoja teräväpiirtoversioina.
Lähteet:
Engadget HD
Lost Remote

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.