Toshiba aloitti tallentavalla HD DVD -asemalla varustettujen kannettavien myynnin

Kaarlo Räihä
25. heinäkuuta, 2007 2:18

HD DVD -formaatin päätukijana tunnettu Toshiba on aloittanut tallentavalla HD DVD -asemalla varustettujen kannettavien myynnin Yhdysvalloissa. Kyseessä on ensimmäinen kannettava tietokone, jonka mukana on tallentava HD DVD -asema.
Qosmio G45-AV680 -sarjan kannettavat sisältävät tallentavan HD DVD -aseman lisäksi myös muita hinnakkaita ominaisuuksia, kuten Intelin Core 2 Duo T7300 -suorittimen, kaksi 160 gigatavun kiintolevyä, 1920x1200 resoluutioon pystyvän 17-tuumaisen LCD-näytön ja NVIDIA:n GeForce 8600 GT -näytönohjaimen. Tämän vuoksi kannettavan suositushinta on noin 3 200 dollaria, jonka takia kannettava ja tämän myötä tallentava HD DVD -asema ei päädy ainakaan toistaiseksi jokaisen kuluttajan kotiin.
Kannettava onkin ominaisuuksiensa ja hintansa puolesta suunnattu vaativaan mediakäyttöön. Kannettavasta löytyy HDMI-ulostulo ja mukana tulevan teräväpiirtoa tukevan digitaalivirittimen myötä kannettava kelpaa erinomaisesti kodin mediakeskukseksi, sillä kannettavalla on helppo toistaa mm. DVD- ja HD DVD -elokuvat ja tallentaa televisio-ohjelmat. Nauhoitetut teräväpiirto-ohjelmat voi siirtää Uleadin DVD MovieFactory -ohjelmalla suoraan HD DVD -levyille.

Lähteet:
SlashGear
Gizmodo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.