Visan rajoitteet AllofMP3:lle ovat laittomia

Kaarlo Räihä
17. heinäkuuta, 2007 19:38

Kansainvälisen Visa-luottoyhtiön asettamat rajoitteet musiikkia myyneelle AllofMP3-palvelulle ovat osoittautuneet laittomiksi.
Venäjän sovinto-oikeuden mukaan Visan viime lokakuussa tekemä päätös estää maksut Alltunes-, MP3sparks- ja AllofMP3-palveluille rikkoo Venäjän lakeja. Oikeuden mukaan kaikki kolme palvelua toimivat Venäjän lakien mukaan, joten Visalla ei ollut mitään perusteita estää asiakkaiden maksuja palveluille.
Visa ei aio valittaa oikeuden päätöksestä, mutta levy-yhtiöiden etuja puolustava IFPI aikoo kuitenkin valittaa päätöksestä, koska sen mielestä palvelut rikkovat lakia kauppaamalla musiikkia ilman tekijänoikeudenhaltijoiden suostumusta.
Visa ja Mastercard sulkivat molemmat AllofMP3-palvelun rahahanat viime vuoden lokakuussa. Tämän vuoksi palvelun käyttäminen vaikeutui huomattavasti, koska palvelua käyttäneiden tahojen oli hankala maksaa ostoksensa.
Jos oikeuden päätös jää lainvoimaiseksi, tarkoittaa se MP3sparks- ja Alltunes-palveluille parempia toimintaedellytyksiä, koska molemmat palvelut voisivat jatkossa ottaa vastaan myös luottokorttimaksuja. Tämä toisi palveluille todennäköisesti huomattavasti lisää ulkomaisia asiakkaita.
AllofMP3-palvelulle päätös ei juuri merkitse mitään, koska Venäjän hallitus sulki palvelun kaksi viikkoa sitten.
Lähteet:
Piraattiliitto
Zeropaid

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.