Debbie Foster saa RIAA:lta lähes 70 000 dollaria

Kaarlo Räihä
17. heinäkuuta, 2007 20:49

Oklahomalainen Debbie Foster voitti viime kesänä oikeudenkäynnin, jossa RIAA syytti häntä tekijänoikeusrikoksesta. Oikeudenkäynnin jälkeen Foster päätti hakea RIAA:lta korvauksia oikeudenkäyntikuluista. Vuoden kestäneen kädenväännön jälkeen tuomari määräsi RIAA:n korvaamaan Fosterille 68 685 dollaria ja 23 senttiä oikeudenkäyntikuluja. Fosterin asianajaja Marilyn Barringer-Thompson vaati korvauksia 105 680 dollarin ja 75 sentin edestä, mutta tuomarin mielestä Foster ei ollut oikeutettu näin suuriin korvauksiin.
RIAA:n oikeudenkäyntejä seuraavan Ray Beckermanin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun RIAA joutuu korvaamaan luvattomasta tiedostojenvaihdosta haastetulle osapuolelle oikeudenkäyntikuluja.
RIAA:n mukaan kyseessä on tuomarin erehdys. RIAA on taistellut aikaisemmin ainakin viittä vastaavaa korvausvaatimusta vastaan ja tuomari on muissa jutuissa todennut, ettei RIAA:n tarvitse maksaa syytettyjen oikeudenkäyntikuluja, vaikka syytetyt on todettu syyttömiksi.
RIAA:n ja Fosterin välinen oikeustaistelu alkoi vuoden 2004 marraskuussa, jolloin RIAA syytti häntä tekijänoikeusrikoksesta. Debbie ei kuitenkaan käyttänyt internet-yhteyttään tiedostojen vaihtamiseen, vaan kyseessä oli hänen tyttärensä Amanda. Täten Debbie ei sopinut tapausta RIAA:n kanssa, joten asia meni oikeuteen. Vuoden 2005 kesällä RIAA haastoi myös Amandan oikeuteen samasta tapauksesta, mutta RIAA ei luopunut Debbien jutusta. RIAA:lla ei ollut kuitenkaan mitään todellisia todisteita Debbien jutussa, joten oikeus totesi Debbien syyttömäksi.
Lähteet:
CNET News.com
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.