Sony julkaisi uudistetun PSP-käsikonsolin

Kaarlo Räihä
12. heinäkuuta, 2007 0:51

Sonyn E3-messujen anti ei jäänyt pelkästään peleihin ja PlayStation 3 -pelikonsolin hinnanalennukseen, sillä Sony julkaisi myös uuden version PSP-käsikonsolista.
Uusi PSP on kokenut muutoksia niin ulkonäön kuin tekniikan osalta. Uuden version myötä käsikonsolin paino on pudonnut 33 prosenttia,ja uuden version paino on noin 190 grammaa (nykyinen PSP painaa noin 280 grammaa). Samalla myös konsolin paksuus on pienentynyt 19 prosenttia, joten uuden PSP:n paksuus on noin 18,6 mm (nykyisen PSP:n paksuus on noin 23 mm).
PSP:n käyttäjät ovat toivoneet jo pitkään mahdollisuutta ulkoisen näyttölaitteen käyttämiseen ja Sony on nyt vastannut näihin pyyntöihin. Uudesta PSP:stä saa kuva ulos komposiitti-, s-video- tai komponenttikaapeleiden avulla, joten käyttäjien ei tarvitse enää tyytyä PSP:n omaan 4,3 tuuman LCD-näyttöön. Ulkoisen näytön avulla voi siis esim. pelata pelejä tai katsella elokuvia, mutta pelejä varten pitää käytössä olla komponenttikaapeli ja sitä tukeva näyttölaite.
Toinen suuri uudistus on konsolin uusi välimuisti, jonka avulla UMD-pelien latausaikoja voidaan lyhentää. Sony ei kuitenkaan paljastanut, kuinka paljon pelien lataaminen UMD-levyiltä nopeutuu keskimäärin uudistuksen myötä. Uuden PSP:n voi ladata myös USB-portin kautta, joten erillistä laturia ei ole enää pakko käyttää. Myös konsolin akun on vaihdettu parempaan, mutta Sony ei ole kertonut tarkempaa tietoa esim. akun kestosta.
Uudesta PSP:stä tulee myyntiin kolmea eri väriä (Piano Black, Ceramic White ja Ice Silver), joiden lisäksi myyntiin tulee Star Wars Battlefront -erikoismalli, jossa konsolin takaa löytyy kuva Darth Vaderista.
Ensimmäiset uudet PSP-konsolit ilmaantuvat Yhdysvaltojen markkinoille syyskuun 10. päivä, jolloin myyntiin tulee Daxter-paketti. Paketti sisältää Ice Silver -värisen PSP:n, Daxter-pelin, Family Guy -animaatiosarjan UMD-levyn ja yhden gigatavun Memory Stick PRO Duo -muistikortin.
Lokakuun 9. päivä myyntiin tulee Star Wars Battlefront -paketti, josta löytyy Ceramic White -värinen Darth Vaderin kuvalla varustettu PSP ja Star Wars Battlefront: Renegade Squadron -peli. Molempien pakettien suositushinta tulee olemaan noin 200 dollaria. Uuden PSP:n julkaisupäiviä tai hintoja ei ole vielä lyöty lukkoon Euroopassa ja Aasiassa.
Uudempi malli ei poista nykyistä PSP:tä kaupoista, vaan myös nykyinen versio jää kauppoihin.

Lähteet:
Engadget
Gamespot
Sony (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.