Applelta iPhone Nano?

Kaarlo Räihä
11. heinäkuuta, 2007 2:23

Vaikka Applen uusi iPhone-matkapuhelin on ollut markkinoilla vasta muutaman viikon, käyvät huhut jo kuumina Applen tulevista matkapuhelimista.
Uusimpien huhujen mukaan Apple olisi tuomassa markkinoille edullisempaa versiota iPhonesta, jonka muotoilu ja toiminta vastaisi Applen iPod Nano -musiikkisoitinta.
Huhujen taustalla on Applen viime marraskuussa hakema patentti, joka viittaa monelta osin matkapuhelimeen, jossa hyödynnetään Click Wheel -klikkauspyörää. Tämän lisäksi JP Morganin analyytikko Kevin Changin mukaan nimettömänä pysyttelevät lähteet ovat vahvistaneet huhut edullisemmasta iPhonesta, joka on tarkoitus julkaista Yhdysvalloissa vielä ennen joulua.
Huhut nostivat Applen osakekurssia tiistaina pari prosenttia. Apple ei useiden yritysten tapaan kommentoi huhuja tai spekulaatioita lainkaan, joten tällä hetkellä iPhonen uusi malli on edelleen vahvistamaton huhu.
Chang arvelee, että uuden iPhonen hinta pysyy alle 300 dollarissa. Apple saisi laskettua nykyisen iPhonen hintaa poistamalla siitä mm. kosketusnäytön, joten Apple voisi tehdä matkapuhelimen, joka sopisi niin ominaisuuksien kuin hintansa puolesta tavallisille käyttäjille.
Changin kollega Bill Shope ei kuitenkaan usko, että Apple olisi julkaisemassa edullisempaa iPhonea näin pian. Shope on kuitenkin varma siitä, että edullisempi iPhone tulee markkinoille ennemmin tai myöhemmin.
Lähteet:
ITviikko
Ars Technica

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.