PlayStation 3:n hinta laskemassa ensi viikolla?

Kaarlo Räihä
6. heinäkuuta, 2007 23:09

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin hinta on monien kuluttajien ja analyytikoiden mukaan liian korkea, jonka vuoksi konsolin hinnanalennusta on odotettu pidemmän aikaa.
Ennakkotietojen mukaan PlayStation 3:n hinta laskisi Yhdysvalloissa ensi viikon torstaina 100 dollaria. Konsolin uusi hinta olisi siis 499 dollaria. Hinnanalennus osuisi näin E3-messujen yhteyteen.
Hinnanalennuksesta ei kuitenkaan ole mitään varmuutta ja Sonyn johtoportaaseen kuuluva Ryoji Chubachi sanoo, etteivät hinnanalennukset kuulu tämän hetken suunnitelmiin.
Lausunto ei kuitenkaan ole vakuuttanut kaikkia ja tämän lisäksi internetiin on levinnyt kuva Circuit City -myymäläketjun mainoksesta, jossa PlayStation 3:n hinnaksi annetaan 499 dollaria tämän kuun 15.-21. päivän välisenä aikana.
Circuit Cityn hinnanalennus voi kuitenkin olla vain satunnainen tarjous. 100 dollarin hinnanalennus olisi kuitenkin suuri askel Yhdysvaltojen kolmanneksi suurimmalle kulutuselektroniikkaa myyvälle myymäläketjulle. Hinnanalennuksen arvoa nostaa vielä Blu-ray-leirin tarjous, jonka myötä PS3:n ostajat saavat kaupanpäällisenä viisi Blu-ray-elokuvaa.
Circuit Cityn mainoksen lisäksi nimettömänä pysyttelevä myymäläpäällikkö on vahvistanut GameDaily Biz -verkkojulkaisulle, että hinnanalennus koskee myös muita Yhdysvaltalaisia myymäläketjuja.
Mahdollinen hinnanalennus vahvistetaan viimeistään ensi viikon E3-messuilla. Tällä hetkellä näyttää siltä, että konsolin hinta laskisi vain Yhdysvalloissa, mutta toivottavaa olisi, että hinnanalennus tulisi voimaan myös Euroopassa.
Lähteet:
Reuters
Kotaku
GameDaily Biz

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.