Audio-CD-levyjen alamäki jatkuu

Kaarlo Räihä
6. heinäkuuta, 2007 21:48

Audio-CD-levyjen myynti on ollut laskussa jo viimeiset seitsemän vuotta, eikä tämän vuoden alku tuonut muutosta asiaan.
Nielsen SoundScanin keräämien tietojen mukaan tammikuun ensimmäisen ja heinäkuun ensimmäisen päivän välillä myytiin yhteensä noin 230 miljoonaa albumia Yhdysvalloissa. Laskua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on 15 prosenttia.
Vaikka fyysisten levyjen myynti on laskussa, ei vastaavaa ole havaittavissa digitaalisen musiikin verkkokaupoissa, joissa kasvua tuli viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 49 prosenttia. Musiikin laillinen lataaminen ei kuitenkaan onnistunut pitämään kokonaismyyntiä nousussa, vaan laskua tuli 9,2 prosenttia.
Levy-yhtiöitä edustavan IFPI:n mukaan myynti laskee kiihtyvällä tahdilla. IFPI:n mielestä suurimpana syynä myynnin laskuun on piratismi. IFPI:n toimitusjohtaja John Kennedyn mukaan piratismi on tällä hetkellä levy-yhtiöiden suurin ongelma. Kennedyn sanoo kuitenkin, että IFPI:n ja muiden tekijänoikeusjärjestöjen toimien ansiosta internetissä tapahtuva luvaton tiedostojenvaihto on saatu pidettyä kurissa.
Analyytikoiden mielestä kuluttajat ostavat nykyään mieluummin yksittäisiä kappaleita verkosta, kuin koko albumin levykaupasta. Tämä näkyy myös CD-levyjen myynneissä. Vastaavan toiminnan uskotaan yleistyvän myös jatkossa, joten CD-levyjen myynti laskee myös tulevaisuudessa.
Lähteet:
ITviikko
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.