Xbox 360 -pelikonsolin takuu pitenee kolmeen vuoteen

Kaarlo Räihä
6. heinäkuuta, 2007 0:49

Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin takuuaika pitenee kolmeen vuoteen. Uusi takuu koskee kaikkia Xbox 360 -pelikonsoleita, jotka kokevat ns. "Red Ring of Death" -ongelmia, eli näyttävät kolmea punaista valoa ja uudistuksen vuoksi Microsoftille tulee noin miljardin dollarin lasku.
Aikaisemmin konsolin takuu on kestänyt Yhdysvalloissa vuoden verran ja Euroopassa kahden vuoden verran.
Pidennetty takuu tulee voimaan takautuvasti, joten jos kuluttaja on joutunut maksamaan koneensa huollosta jotain aikaisemmin, se korvataan hänelle nyt. Näihin korvauksiin sisältyvät myös mahdolliset postikulut, joita konsolin huoltoon lähettämisestä on tullut kuluttajalle.
Takuun pidentymisen myötä Microsoft myönsi, että konsolin kanssa on ollut odotettua enemmän ongelmia. Microsoft ei kuitenkaan tarkentanut mikä tai mitkä ongelmat aiheuttavat konsolin vikaantumista. Myöskään huoltoon tulleiden konsoleiden määrää ei paljastettu. Microsoftin Robbie Bach pyysi kuitenkin kuluttajilta anteeksi, koska konsoleiden hajoaminen on aiheuttanut kuluttajille murheita.
Monet kuluttajat, kuluttajajärjestöt ja analyytikot ovat ottaneet takuun pidentymisen ilolla vastaan. "Tämä on hyvä ja tärkeä päätös Microsoftilta. On hienoa nähdä, että yritys myöntää ongelmat ja myös kantaa vastuun niistä, vaikkakin samalla ongelmien korjaamisen kustannukset nousevat korkeiksi" sanoi Jupiter Researchin analyytikko Michael Gartenberg.
Lähteet:
Xbox.com
BBC News
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.