AllofMP3.com suljettu

Kaarlo Räihä
3. heinäkuuta, 2007 12:52

Internetissä musiikkia myynyt AllofMP3.com-sivusto on suljettu. Sivuston sulki Venäjän hallitus, jota on painostettu voimakkaasti sivuston sulkemiseksi.
Vaikka AllofMP3.com ei ole enää toiminnassa, jatkuu vastaava toiminta edelleen MP3Sparks-sivustolla. AllofMP3.com:in käyttäjät siirtyivät automaattisesti MP3Sparksiin ja sivustolle voivat rekisteröityä myös uudet käyttäjät. MP3Sparks lisensoi musiikkia eri tekijänoikeusviranomaisten kautta kuin AllofMP3.com, joten palvelun laillisuus Venäjän ulkopuolella on toistaiseksi kysymysmerkki.
AllofMP3.com:illa oli ennen sulkemistaan noin kuusi miljoonaa käyttäjää, jotka ostivat Venäläisen musiikkipalvelun edullisia kappaleita. Länsimaisten tekijänoikeusjärjestöjen mielestä palvelu ei kuitenkaan ollut laillinen. Tämän vuoksi palvelua kohtaan tehtiin pakotteita, joiden vuoksi mm. luottokortilla musiikin ostaminen palvelusta ei enää onnistunut.
Pakotteista huolimatta palvelun toiminta jatkui. Tämän vuoksi Yhdysvallat tiettävästi esti Venäjän pääsyn Maailman kauppajärjestön (WTO) jäseneksi. Venäjä ei kuitenkaan aikaisemmin juuri puuttunut tähän asiaan, mutta Yhdysvalloille ja Venäjälle tärkeiden neuvotteluiden alla Venäjä on päättänyt sulkea AllofMP3.com:in toiminnan.
Lähteet:
Piraattiliitto
TorrentFreak

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.